Siden 1938

Grundlagt af Poul

Den 8. januar 1938 grundlagde Poul Brandt Pobra og rejste landet rundt. Han solgte kunstige blomster som var nyt på det danske marked, og de solgte som varmt brød. Omsætningen var “ikke mindre” end 16.000 kr! I 1939 besøgte Poul Brandt messer i både Leipzig og Prag – resultatet var et øget indkøb og omsætning. Med udbruddet af krigen, blev handlen dog sværere, men Poul Brandt tilrettede sig hurtigt markedssituationen. Pobra begyndte blandt andet at handle med mørklægningsgardiner og lysende blomster, som folk bar, når de gik på gaden i de mørke timer for ikke at støde ind i hinanden. I 1942 introducerede Poul Brandt det første julepynt og grundstenen til dagens Pobra blev lagt. Sortimentet af varer blev kreativt udvidet med alle mulige ting – fra svampe til påskeæg.

Pobra invaderer Fjernøsten

I 1958 blev et nyt kapitel skrevet med de første indkøb i Fjernøsten. Glas dekorationer, julemænd og legetøj blev købt i Japan og i Hongkong fandt Poul Brandt det imponerende udvalg af 8 kunstige blomster. I de kommende år, fandt han dog mange fascinerende nyheder indenfor julepynt, legetøj og kunstige blomster. I 1967 blev konkurrencen på legetøjsmarkedet for hård og Poul Brandt besluttede sig for at koncentrere sig om Pobra’s spidskompetencer, og beskæftigede sig nu udelukkende med højtidens artikler til jul, nytår samt påske, som hurtigt blev en voksende succes.

En ny generation af Pobra nisser

I maj 1982 blev kontoret på Brandes Allé og lageret i Gentofte sammenlagt og firmaet flyttede til nye og større lokaler på Nybrovej 83 i Gentofte. Poul Brandt havde ikke blot grundlagt en succesfuld virksomhed, men også et attraktivt sted at arbejde. Det var med stor stolthed, at Pobra i begyndelsen af 1980’erne kunne fejre tre 40-års-jubilæer og seks 25-års-jubilæer blandt de loyale og engagerede medarbejdere. Men med en gennemsnitligt alder tæt på 60 år, var det tid til et generationsskifte. I oktober 1985 overtog Poul-Henrik Brandt ledelsen af Pobra efter sin far, Poul Brandt, der havde formået at drive Pobra i 48 år.
Kun et par år senere skulle der mere plads til, og i 1988, da Pobra kunne fejre sit 50 års jubilæum, blev lageret flyttet til vores moderne lager i Glostrup.

Pobra producerer nu sit eget design

I halvfemserne var engrosmarkedet presset. Derfor opkøbte Pobra 3 af Danmarks førende producenter af julekalendere: I Chr. Olsen, Mogens Albert Petersen, der er kendt for deres smukke chokoladefyldte kalendere og sidst men ikke mindst, vores konkurrent gennem mange år, Georg Moldow A/S.
Pobra begyndte at fremstille sine egne produkter i Kina og i samarbejde med fabrikkerne, de kompetente designere og kunstnere, satte Pobra sit præg på fremtidens jul med blandt andet Susanne Hartmanns søde baby nisser, som blev ’født’ i slutningen af halvfemserne.

Jul på “Naverland”

I foråret 2000 sammenlagde Pobra alle sine aktiviteter under ét tag – kontor, udstilling, julemuseum og lager – i sin 17.500 m2 bygning på adressen, Naverland 22 men flyttede efterfølgende til nye lokaler på Naverland 8 ligeledes i Glostrup. I 2023 har firmaet valgt at adskille kontoret og lageret og vi har flyttet vort kontor og showroom til Søborg.

Pobra pryder hele året rundt. Pobra har igennem årerne udvidet sine varegrupper, og har blandt andet et bredt sortiment indenfor højtiderne til nytår, Halloween, påske samt et stort udvalg af dekorationsengle.

Pobra i dag – en veletableret familievirksomhed

Poul Brandt grundlagde Pobra tilbage i 1938. I dag er hans søn Poul-Henrik Brandt administrerende direktør og hans hjerte banker særligt varmt for julen, ikke kun ved juletid, men hele året rundt har denne højtid en meget stor betydning.

Velkommen til Pobra – House of Christmas!